tillandsie | Kvety tillandsií
Kvety tillandsií
Na kvitnutie tillandsií čaká každý z nás, aj keď ako som už písal väčšina tillandsií kvitne len raz za svoj život, potom rastlina vytvorí odnože, všetky živiny, čo prijme dá svojím deťom, počká kým dorastú a pozvoľna odumrie. Ale o tom neskôr.
Kvietky tillandsií sú rôznych farieb a aj rôznych veľkostí. Niektoré druhy, hlavne podrod Diaphoranthema vytvára len jeden kvet,  ale väčšina druhov vytvára klasovité kvetenstvá, klasy môžu byť jednoduché, alebo viacnásobne vetvené.
Niektoré druhy sa počas kvitnutia aj vyfarbujú väčšinou do červena alebo až fialova. Vyfarbuje sa stred rastliny alebo celá rastlina. Nádherná červená je počas kvitnutia T.brachycaulos. A aby som nezabudol spomenúť, sú druhy, ktoré počas kvitnutia aj voňajú napr: T.crocata, T.usneoides, T.xiphioides - moja najoblúbenejšia vôňa.
Farba kvetov je od bielej až po tmavo hnedú. Sú druhy, ktoré majú kvety dvojfarebné napr: T.cacticola má ružový klas a biele kvietky s tmavo modrým lemovaním po odkvitnutí sa kvet vyfarbí na ružovo.
Pozrite si fotky v galérii.

admin (14-02-2016 17:06:42)

TOP produkty
akcie